سفير اسبق ايران در لبنان گفت: محرومان ايران به کمک امام موسي صدر که فرزند معنوي امام خميني بود، توانستند جايگاه واقعي خود را به دست آورند.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) _ منطقه خراسان، محمد علي سبحاني در سومين اردوي طريق جاويد در دانشگاه فردوسي مشهد به جايگاه نامطلوب شيعيان لبنان تا قبل از رهبري امام موسي صدر اشاره و تصريح كرد: لبنان کشوري است که در آن بيشترين تنوع به لحاظ قبيلهاي و مذهبي وجود دارد، در اين ميان جايگاه شيعيان لبنان بسيار نامطلوب بوده است، به طوري که آنان هيچ جايگاهي در مدارس، دانشگاهها، سياست و اقتصاد نداشتهاند.
وي به رهبري تاثيرگذار امام موسي صدر اشاره کرد و افزود: امام موسي صدر حرکت محرومان را در لبنان ايجاد کرد و به شيعيان کمک کرد تا جايگاه واقعي خود را به دست آورند.
وي تاکيد کرد: وقتي يک شعار يا ايده با نيازهاي جامعه منطبق باشد، بيشتر مورد قبول واقع ميشود، آن شعار در جامعه لبنان دفاع از وحدت بود که امروز براي لبنانيها محقق گرديده است.
سبحاني همچنين به نقش انقلاب ايران در لبنان اشاره کرد و گفت: شادي و خوشحالي لبنانيها در سال 1357 بينظير بود و آنها در سالگرد ايران، يکپارچه به پا خواستند و مطالبات فرهنگي خود را در حرکتي که امواج آن لبنان و فلسطين را در نورديده بود، مطالبه کردند و همه اينها نتيجه تفکرات امام خميني بود.
وي امام موسي صدر را فرزند معنوي امام خميني دانست و گفت: اين انديشه امام (ره) بود که به رهبري امام موسي صدر توانست لبنانيها را نجات دهد، مردم لبنان در آن زمان نياز به هويتيابي داشتند که توانستند توسط رهبري موسي صدر به آن دست يابند.
سفير اسبق ايران در لبنان ادامه داد: در سال 1986 حزبالله به دنبال حزب رسمي مرامنامه و اساسنامه خود را مشخص کرد و به عنوان فرزندان امام خميني تشکيل شد. حزب الله و مبارزان لبنان در تجديد حيات مبارزان فلسطيني نيز نقش اساسي و مهمي داشتند، به طوري که در سال 2000 ميلادي اسرائيليها بي هيچ توافقي خاک کشور را ترک کردند.
سبحاني همچنين با اشاره به اينکه بحث گفتگوي تمدنها بيشترين پاسخ خود را در لبنان دريافت کرد، ادامه داد: از سال 2000 تا 2004 که درگيري جديدي در لبنان آغاز شد، ايران نقش بينظيري در تحولات لبنان داشت، به طوري که لبنان توانست توسط حزبالله که فرزند معنوي امام (ره) بود از زير اشغال بيرون بيايد، همچنين بعد از پيروزي لبنان شاهد وحدت ملي و استثنايي در لبنان بوديم.
وي اضافه کرد: حزبالله اين پيروزي را به ملت لبنان نسبت داد و توانست يک حرکت را پايهگذاري کند و در کنار آن نيز جايگاه ايران جايگاهي برتر و راهبردي تعيين کننده بود، پروژه ي لبنان براي ايران عليرغم ديگر پروژهها بسيار موفقيتآميز بود.
سفير سابق ايران در لبنان ادامه داد: يکي ديگر از ويژگيهاي لبنانيها اين است که براي خود دشمن واقعي را مشخص نميکنند و تنها يک شعار دارند كه شعار ظلم ستيزي و مبارزه با استبداد است و بر اساس شرايط روز به باز توليد تفکرات خود ميپردازند و امروز سياست خارجي دولت حاکم لبنان، سياست مقاومت و تقويت است.
وي امکان گفتگو را بسيار مهم دانست و گفت: بدون شک آنچه که به نتيجه ميرسد، گفتگو است و هر آنچه که به دنبال آن هستيم، ميتوانيم به وسيله گفتگو به دست آوريم.
http://khorasan.isna.ir/NewsView.aspx?ID=News-58587